"Imagine Michael Jackson arriving at an airport with thousands of screaming fans being held back by ropes, all shouting things, all trying to touch him, add to that the heat, hummidity, smell, and the fact that it was about 3 in the morning, that's what was outside."

Steven_ber about his first time arrival experiences on Indianmike.com


donderdag 21 januari 2010

Januari 2010

Hallo iedereen,
Een mens moet zijn dromen najagen en niets is onmogelijk. Toen ik drie jaar geleden aan de opleiding sociaal werk begon droomde ik er al van om in mijn laatste jaar op buitenlandse stage te gaan. En kijk, drie jaar later ben ik klaar om voor vier maanden naar India te vertrekken!

De bedoeling van deze blog is om jullie - hoe kan het ook anders - een beetje op de hoogte te houden van mijn doen en laten in het verre India.

Alvast wat achtergrondinformatie:

Recept als inleiding
- Ingrediënten: grote hoeveelheden armen, enkele rijken, een middenklasse die stilaan meetelt, een bosje godsdiensten (veel hindoes en moslims, een snuifje christenen, een wolkje jaïnisten en tot slot voldoende sikhs en parsen), marxisten van de Chinese en de Russische school, Mahatma Ghandi, de Ghandi-clan, Nehru, fietsen, een atoombom, een spinnewiel…
- Keukengerei: een vrij goed draaiende democratie, religieus fanatisme binnen handbereik, een paar duizend jaar geschiedenis, kolonisatie door de Engelsen.
- Bereidingstijd: van de prehistorie tot nu. Alle ingrediënten grondig verdelen in kasten en onderkasten, laten marineren in een verstikkende hitte, regelmatig laten overstromen en beetje bij beetje het analfabetisme verwijderen, dat voortdurend komt bovendrijven. Nu en dan wat gezinsplanning toevoegen en de verhoudingen van het recept telkens weer wijzigen. Met onregelmatige tussenpozen doen zich gewelddadige opstanden voor. Weer laten inzakken. Kokend heet opdienen en versieren met enkele maharadja’s en heilige koeien.
- Tip van de kok: waarschuw je disgenoten dat India moeilijk of zelfs onbegrijpelijk kan overkomen. Niet makkelijk te verteren. Maar liefhebbers van verrassingen zullen zeker niet ontgoocheld zijn.

Identiteitskaart
- Hoofdstad: New Delhi
- Oppervlakte: 3 287 590 km² (107 keer groter dan België)
- Bevolking: 1103 miljoen, dus meer dan een miljard inwoners (geschat in 2005), waarvan 31% nog geen vijftien jaar oud is. De Verenigde Naties schatten dat India rond 2030 een reus zoals China (1?3 miljard in 2005) ingehaald zal hebben.
- Bevolkingsdichtheid: 324inwoners/km² (ongeveer evenveel als in België)
- Levensverwachting: 63 jaar
- Bevolking in de steden: 28%
- Alfabetiseringsgraad: 56,5 %
- Staatsvorm: federale republiek
- Voornaamste godsdiensten: hindoeïsme (82%), Islam (12%), christendom (2?3%), sikhisme (2%), boedhisme (0,8%) en jaïnisme (0,4%)
- Gemiddeld inkomen: ongeveer 1100 Rps (€20) per maand en per inwoner. Dit neemt per jaar met meer dan 10% toe. Meer dan 25% van de bevolking leeft onder de armoedegrens.
(Bron: Trotter over Noord-India van uitgeverij Lannoo)

Voorlopig nog vanuit België,
Koen

1 opmerking:

  1. Nice info en blog! Je zal het wel missen! Ik sta nu ook op het punt om te werken in het buitenland maar mij lijkt het zo erg om mijn familie zo te moeten achterlaten! maar je blog inspireert mij om toch door te zetten! bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen